MINA FEM BÄSTA - MATCH 7

Ikväll är det dags för det bästa vi har med NBA, en Game 7. Det finns få saker jag njuter mer av än dem, eftersom det är dö eller dö för båda lagen och varje bollinnehav är viktigt. När alla räknade ut Celtics, vann de tre raka för att tvinga fram en Game 7. På hemmaplan. Ikväll kan historia skrivas. Här är en lista över mina favorit Game 7, som jag har sett. Inte de bästa, men mina favoriter.

5. 2000 WCF Blazers-Lakers

En av de mest ikoniska matcherna någonsin. Vi har alla sett spelet där Kobe kör förbi Pippen och kastar lobben till Shaq efter att ha stormat tillbaka efter att ha hamnat i underläge med 15 i fjärde kvartalet. Den matchen förändrade NBA för alltid. Om Blazers hade hållit undan och vunnit, finns det inget sätt de inte skulle vinna finalen mot Pacers. Det Portland-laget var starkt. Och det dubbla lagsystemet för att lämna Brian Shaw var den värsta idén de kunde ha, eftersom han dränerade ett par treor för att öppna den fjärde. Om Lakers hade fått stryk i Game 7 hemma, hade de förmodligen brutit upp laget efter 4 år utan Shaq-Kobe.

4. 1998 ECF Pacers-Bulls

Vi såg alla The Last Dance, och hur Pacers var ett av två lag som skulle ta de Jordan -ledda Bulls till en Game 7. Och de var verkligen nära att slå dem och avsluta Jordans karriär med en förlust i konferensfinalen istället för den fantastiska finalsegern mot Jazz två veckor senare. Och om det inte vore för Toni Kukoc skulle det förmodligen ha varit just det. Kukoc hade 14 poäng i tredje perioden och avslutade med 21 poäng från bänken i en 88-83-seger för att avancera till sin tredje raka final.

3. nBA-finalen 2013 Spurs-Heat

Efter att Ray Allen gjort den galna 3:an för att tvinga fram OT och sedan vinna Game 6 efter att säkerhetsvakterna redan hade börjat ta fram repen för att stänga av golvet, kunde jag inte föreställa mig att Spurs skulle förlora Game 7. Men i sista minuten, när de låg under med 2 poäng, fick Tim Duncan bollen på stolpen, vände sig mot mitten och körde för ett hook shot, missade det och fick sedan sin egen retur för put back och missade det igen. När han sprang tillbaka i försvar drog han sin tröja över ansiktet och sedan slog han till hardwood av ilska. Jag har aldrig sett honom visa känslor som det förut. Denna förlust satte upp en hämndserie nästa säsong när Spurs tog hand om Heat i 5, eftersom Kawhi var finalens MVP. Om han hade haft en större roll 2013 kanske resultatet hade blivit annorlunda.

2. 1994 ECF Pacers-Knicks

Jordan var ute ur ligan. Mina Knicks hade precis slagit Bulls med Pippen som ny go-to guy. En ny Champion skulle krönas. Reggie Miller var skurken i New York, 1000 gånger mer än Trae Young är nuförtiden. Pacers tvingade fram en Game 7, och det var i Madison Square Garden, där vinnaren gick till final för att möta ligans MVP i Hakeem Olajuwon. Patrick Ewing får alltid kritik för att han inte vinner, men i den här matchen klev han fram och gjorde 24 poäng och säkrade segern med en put back slam efter en miss av John Starks. Knicks vann med 88-84 och när slutsignalen ljöd gick Ewing längs sidlinjen och viftade med armarna mot publiken. Det här ögonblicket var så stort för oss, och det kändes som om vi hade vunnit allt. Och om det inte vore för Hakeems fingertoppar, skulle Starks ha gjort den där trean i match 6, på Garden. Föreställ dig hur mycket mer legend han skulle ha blivit. Hans tröja skulle vara i takbjälkarna, vilket den borde.

1. 2016 NBA-finalen Cavs-Warriors

Ja, nu är det dags. Den bästa Game 7 jag har sett. Den hade allt, returmatchen från finalen 2015, en historisk comeback av Cavaliers efter underläge 1-3, och de två största stjärnorna i ligan som möttes i Steph och LeBron. Och på slutet kunde inget lag göra mål, eftersom LeBron hade den fantastiska blockeringen på Iguodala, och sedan släppte Kyrie en step back trea för att ge Cleveland sin första titel.

Låt oss hoppas att ikväll kan göra den här listan också.