NIKE ZOOM FREAK 4

Den fjärde modellen från Giannis signaturlinje "Freak" är här. Och den är precis som alla de tre tidigare modellerna, lågt skuren och snygg. Den överdimensionerade Swoosh är fortfarande där, remmen är borta men du kan utan tvekan säga att det är ett par Freaks. Den här veckan fick jag ta med dem på en fotoshoot och Soletesting med Storyteller och det unga fenomenet Tunde Vahlberg Fasasi. Tunde är till hälften nigerian och har spelat i Grekland de senaste två åren, och Giannis är hans favoritspelare så det var passande att vi tog Freak 4 för ett test. Och medan vi fotograferade berättade han för mig att han nästan blev castad för rollen som Giannis i "Rise".

Färgkombinationen vi fick arbeta med heter "Cookies & Cream" och är en blinkning till Giannis kärlek till Oreos. Inte bara Oreos, utan att doppa dem i mjölk. För när han först kom till NBA var Oreos en av de första sakerna han testade. Han åt dem varje dag i flera månader, tills någon en dag frågade honom om han hade provat dem med mjölk. Så han släppte dem i ett glas och hans vän sa "nej, du måste dunka det ..." och när han väl fick ordning på sin dunkning, var hans sinne bortblåst. Ok, tillbaka till sulorna...

Yttersulan är precis som alltid när det gäller Freaks, bra grepp och har Antetokounmpos familjenamn utspridda. Som jag sa är den överdimensionerade Swoosh på panelen, och på insidan av skon finns det också en tjock sydd Swoosh. On tungan fick vi GA-logotypen på en sko, och på den andra finns en kompass. Inte riktigt säker på om det kommer att finnas olika utskrifter på olika färgvägar men kanske. On hälen fick vi både GA-logotypen och Freak på varje sula.

Medan Tunde är en mycket bättre dunker än jag själv lät jag honom arbeta dämpningen lite, och han sa att han kände sig studsande. De säger alltid det, men sedan drog han ut Eastbay så ja, de verkar vara studsiga.

Jag är glad att se vad som kommer att hända med de här sulorna, de är helt klart en av de bättre den här säsongen.

Titta på Soletesting av Tunde här.