SOLETEAM - LIDINGÖ GNB

Det finns ingen lågsäsong. Inte sedan 3X3 tog över scenen för några år sedan och förlängde basketsäsongen året runt. Och även om scenen i Sverige inte är lika stor som i andra länder växer den för varje år. Och förra veckan inleddes den svenska turnén för 2023 i Stockholm.

Det svenska förbundet tillsammans med sina sponsorer var värdar för ett fantastiskt evenemang på legendariska Stockholms Stadion, hem för sommar-OS 1912. Eftersom jag bor i närheten av Stockholms stadion har jag kört förbi den hela min uppväxt, men jag har bara varit där kanske 10-15 gånger. En fotbollsmatch, några evenemang och naturligtvis Michael Jacksons Dangerous Tour 1992. Den här arenan är gammal och mycket speciell, och det var en fantastisk plats för 3X3-turnén.

Vårt Soleteam från Lidingö "Guns N' Buckets" deltog i evenemanget och vann sitt gruppspel med lätthet, sedan gick de upp mot Nocco Team med några fantastiska 3x3-spelare i semifinalen. Efter en tuff fysisk match vann GNB och avancerade till finalen mot vinnaren mellan två fantastiska 3x3-lag som jag har sett på mer eller mindre varje evenemang jag har varit på de senaste åren, Men In Black och Supercool Laget. Mina favoriter att vinna var Men In Black, men Supercoola Laget hamnar alltid i finalen, de har en spelare som är riktigt effektiv. Inte för att dra fram Jokic-kommenteringen, men jag hörde minst 4 andra killar säga "han är som deras Jokic, allt går genom honom ..."

Om du inte är bekant med hur 3x3 spelas, är det 10 minuters spel, eller det första laget till 21. När jag såg fler och fler av dessa turneringar förstod jag konceptet att leva efter 3 eller dö efter 3 mer och mer. Om du ligger under med 4 poäng med 4 minuter kvar i en vanlig match finns det en evighet av tid att få stopp och göra poäng. Men i en 3x3-match där man ligger under med 16-12 gäller det att göra eller dö, och det är då 3:an kommer in i bilden. I finalen skulle inget av lagen nå 21, så efter 10 minuter stod våra killar som Champions of the Tour.

Detta kommer att bli en fantastisk sommar med massor av 3x3 Basket.