STARTFEMMAN - BÄSTA PRESTATIONER I JULMATCHER

Sedan jag blev förälskad i basket har julen alltid handlat om NBA. Det var då jag fick en ny NBA-tröja eller nya sulor, och 1994 fick jag två förpackningar av en av de bästa kortserierna genom tiderna, Fleer Ultra 1994-95. I en av dem drog jag Shaq "Scoring King" och det kändes som om jag styrde världen. Men det bästa sedan de lanserade NBA League Pass är juldagen eftersom de startar matcherna klockan 18.00 i Sverige. Varje år måste jag se mina Knicks förlora mot 76ers eller Celtics, men när klockan slår tolv på västkusten finns det alltid en eller två riktigt bra matcher att njuta av. I år hoppas jag att Luka ska göra en stormatch. Även om han kommer från en 50-bit mot Rockets häromdagen, har jag lärt mig att aldrig satsa mot Luka.

När jag väntade på att Knicks skulle starta denna Chsitmas Day, började jag tänka på vem som hade de bästa prestationerna på Xmas Day. Här är min Starting Five av bästa Xmas Day Performances.

5. LeBron James 2010

Lakers var de försvarande mästarna och Miami Heat hade börjat sin första säsong med sin Big 3 långt under vad folk förväntade sig, nära ett .500-rekord innan de gick på en 12-spel vinnande streck strax innan de förlorade mot Mavs. Detta var tänkt att vara Kobe vs LeBron, men det visade sig vara LeBron show, eftersom han hade en trippel dubbel med 27-11-10. Kobe avslutade matchen med 17-6-7 på 6/16 skott. Två år senare var det den ökända "Foam finger-katastrofen" i Staples Center...

4. Kobe Bryant 2004

Efter att Shaq bytts till Heat tillkännagav NBA sitt schema och den mest hypade matchen under hela säsongen var säkerligen Shaqs hemkomst. Matchen gick till övertid och Heat vann med 104-102. Shaq hade en solid 24-11 medan andra årets fenomen Dwyane Wade hade en 29-10 match, men nattens stjärna var Kobe Bean Bryant. Han gjorde 42 poäng, satte 5 treor (på den tiden då 5 treor skapade rubriker...) och hade 13/13 från charity stripe. Det var ingen debatt om vems lag det var längre.

https://thesolestory.com/products/mitchell-ness-authentic-jersey-light-gold-2

3. Rasheed Wallace 2000

Detta är inte en het tagning. Detta är bara en super bias ta eftersom Sheed är en av mina favoritspelare hela tiden, men det finns en del sanning till detta också. Kommer du ihåg när Lakers stormade tillbaka för att vinna Western Conference Finals 2000 efter att ha släpat efter med 15 som gick in i 4: e kvartalet? Detta var Blazers statement-match på en nationell scen för att bevisa att de fortfarande var ett lag att räkna med. Vet du hur bra man måste vara för att slå Lakers när Shaq och Kobe tillsammans gör 61 poäng OCH Rick Fox gör 22 poäng? Blazers vann 109-104 tack vare Rasheed Wallace som gjorde 33 poäng och tog 8 returer. Sidoanteckning: Shawn Kemp gjorde 12 och 5 från bänken. Tänk om han var i form...

https://thesolestory.com/products/mitchell-ness-swingman-jersey-rasheed-wall-black

2. Michael Jordan 1992

I början och mitten av 90-talet var Bulls mer eller mindre alltid favoriter inför en match. Men 1992-93 såg Knicks riktigt starka ut efter att ha förlorat mot Bulls i Eastern Conference Semis i 7 matcher och avslutat säsongen som nummer 1 i East med ett 60-22-rekord. Så efter att ha tagit en 10-poängsledning i första kvartalet såg det ut som om detta var en statement-match av Pat Riley. Och sedan hände det som vanligtvis hände på 90-talet. MJ tog över, gjorde 42 poäng och Bulls vann med typiska Eastern Conference-resultat, 89-77.

https://thesolestory.com/products/mitchell-ness-authentic-jersey-michael-jor-red

1. Bernard King

Som Knicks-fan är detta en av de saker som man bara måste veta. Vi vet att Willis Reed haltade ut ur tunneln för att värma upp och göra 4 poäng 1970, vi vet om LJ:s 4-poängsspel, Starks dunk på Jordan (ja, han är med i bild.), och att Bernard King gjorde 60 poäng på juldagen 1984. Att Nets vann matchen med 120-114 i Madison Square Garden. Den delen brukar vi utelämna.