LEBRON JAMES - KUNGEN AV POÄNG

Wow. Han klarade det. Det här är faktiskt väldigt speciellt. LeBron James är NBA:s poängkung genom tiderna. Och han är inte klar heller. Helt galet.

När jag började spela basket hade Kareem redan gått i pension ett par år tidigare. Så han fanns inte med på Fleer Ultra 1992-93-korten eller NBA action show där jag lärde mig det mesta av min NBA-kunskap. Den store Magnus Dahlborn nämnde honom inte en enda gång under den första svensksända NBA-matchen någonsin, en Lakers mot Celtics från 1992-93. Magic och Bird hade nyligen pensionerat sig så fokus låg mer på Sedale Threatt och Reggie Lewis.

Men jag minns första gången jag hörde talas om Kareem. Det var när jag spelade 1-mot-1 mot min vän Erik i hans hus, och jag sa "Jag är Dominique Wilkins..." och han svarade med "Jag är Kareem." Vem då? "Han är den bästa målskytten genom tiderna", fortsatte Erik. Så jag frågade min tränare nästa träning vem som var den bästa målskytten genom tiderna, och han bekräftade det till min förvåning. Jag hade ingen aning. Men i 30 år har jag fått lära mig att ingen någonsin kommer att överträffa honom som alla tiders poängkung. Det skulle vara jävligt nära omöjligt att göra. Eftersom du var tvungen att komma in och göra poäng i mitten av 20-talet från början och göra det i cirka 20 år utan några större skador. Men 2003 sa LeBron James: "Vänta lite.

LeBron kom in som ett ungt superfenomen, en 18 år "gammal" rookie och tog fart från hoppet. När han gjorde 25 poäng i sin debut mot Kings såg han sig aldrig riktigt tillbaka. Han snittade 20 ppg som rookie och det var hans överlägset lägsta. Sedan dess har han aldrig snittat mindre än 25, men flera år har han varit runt 30 ppg. Till och med denna säsong, år 20! Kareem var en 28 ppg scorer för sina första 12 år, men hans sista 8 han sjönk ner till 19.4, och hans sista 3 han var nere till bara 14.1 ppg. LeBron gick faktiskt upp från 25 till 30 under sina två senaste år.

Jag har blivit välsignad att bevittna LeBrons hela karriär och Jordans främsta. För mig kommer Jordan alltid att vara GOAT och den bästa poänggöraren. Det kommer alltid att finnas argument om varför han är eller inte är, men för mig är det ögontestet. Jag såg Jordan spela. Även om hans totala inte är nära LeBron, är hans karriärsnitt det bästa någonsin. Och han höll förmodligen tillbaka under sin prime också. Om du inte tror det, gå och titta på ett spel från 1988 så ser du hur lätt det var för MJ att släppa 40.

Den galna delen är, tänk om LeBron aldrig tog så mycket ledigt under de ordinarie säsongerna? Tänk om han inte spelade så mycket lagorienterad boll, om han var mer en poäng första typ av spelare? Han kommer mest def vara den första att förmörka 40K märket, och den enda spelaren jag någonsin har trott kunde göra det var KD.

Debatten om vem som är GOAT kommer att pågå för evigt, och som LeBron passerade Kareem det kommer förmodligen att vara ännu mer intensivt för ett tag. Jag debatterar inte om han är GOAT eller inte, men faktum är att han är All-Time ledande poänggörare nu, låt oss bara sitta tillbaka och omfamna hans storhet.

Kolla in våra LeBron James -kläder online här.