NIKE AIR DELDON

Tidigare den här säsongen fick vi Stewie 1 från Puma. Den första signatursulan av en kvinnlig hooper på över ett decennium. Och nu, trots att det är ett nytt år, har vi den andra kvinnliga ballerinan som kommer ut med sina egna signatursulor under samma säsong. Och det är inte vilken baller som helst. Det är Elena. Delle. Donne.

Elena är en av de bästa spelarna genom tiderna, hon har fått för många utmärkelser för att få plats i ett inlägg, men hon är WNBA-mästare, WNBA MVP två gånger, poängmästare, Rookie Of the Year, 6x All-Star, 4x All-WNBA First team.

Efter att ha varit en standout i Highschool, engagerade hon sig i UConn, men lämnade skolan strax efter. Anledningen? Hon var inte redo att lämna sin familj, särskilt inte sin äldre syster Lizzie, som har cerebral pares och är blind och döv. Och hon är en av de främsta inspirationskällorna till Nike Air Deldon, Delle Donnes första signatursula.

Första intrycket är att det är en riktig prestationssko. De har FlyEase, Nikes teknik som gör att idrottare av alla förmågor kan rocka dessa med lätthet. EDD-logotypen på remmen är ren och originell, och insidan har ett snyggt "Deldon"-typsnitt.

När jag bad Storyteller Benji att prova dem för en fotografering, var det första han sa att de är bekväma som fan. Den fulla Air Strobel ger dessa en bra dämpning och den tjocka stoppningen ger en trevlig komfort.

Dessa sulor finns i storlekar upp till EU 45, vilket gör att både kvinnor med större skostorlekar och män kan spela i dem.