MIN FÖRSTA - NBA ALL-STAR-MATCH

Förra gången NBA All-Star Weekend hölls i Salt Lake City var 1993. Det var den första, och sista, av många saker. Det var den första efter den internationella sensationen med Dream Team. Första gången utan vare sig Magic eller Bird. Första gången Shaq stod i centrum. Första gången två spelare delade på ASG MVP (och det var coolt att det var de två hjältarna från hemstaden som gjorde det). Och den första All-Star-matchen jag såg. Jag har den fortfarande på VHS hemma hos min mamma. Jag tror att jag kan citera den store Magnus Dahlborn från början till slut, eftersom jag har sett den lika många gånger som ett Panasonic-band kan spola tillbaka utan att gå sönder. Så för mig kommer 1993 alltid att vara den bästa All-Star-matchen och låt mig berätta varför.

1. Det var en tävlingsmatch som en NBA-final. Nja, nästan. Och detta kan vara den största anledningen till att jag inte är ett stort fan av ASG längre. Det är som att titta på en layup-linje i 2,5 timmar. Men tillbaka på 90-talet var det de bästa mot de bästa, och du var tvungen att ta med ditt bästa spel för att bevisa det. Jag minns ett scenario i matchen där Barkley postade upp Pippen och kastade några bågar och fick Pippen att titta på domarna som "du såg det, eller hur?" men gick fortfarande på honom för att bevisa att han var en Top 3-försvarare i ligan, och vem annars att gå efter än frontlöparen för MVP? Detta var också den femte matchen som gick till OT, och det tog Pat Riley en timeout och en koppling mitt i intervallet Patrick Ewing bucket för att tvinga det.

2. Michael Jordans sulor. När jag började lära mig mer och mer om NBA visste jag redan att MJ var bäst. Han hade sina egna skor. Men det hade Barkley och Shaq också. Och Ewing, som jag kände igen från Kriss Kross. Men sedan såg jag MJ rocka en blå färg och jag tänkte "gjorde han verkligen ett par bara för den här matchen? Är han så rik?" Jag visste inte hur det fungerar. Men ja, Air Jordan 8 Aqua's är en av de mest underskattade skorna genom tiderna. Det tog mig över 20 år att få tag på dem och jag har fortfarande inte provat dem. Kanske gör jag det på söndag bara för att.

3. Förra gången Isiah spelade en All-Star Game, och han var en nyckelspelare för East under 12 år i rad. Från hans Rookie-år till '93 startade han 10 av dessa 11 matcher och missade en 1991 på grund av skada. Och 1987 förstod jag aldrig varför han inte startade, eftersom öst gick med MJ som enda guard och Dr J, 'Nique och Bird som ett trehövdat framåtmonster istället. Jag älskar Isiah och när han kastade en perfekt lobb till MJ i första halvlek var MJ tvungen att lägga saker åt sidan och dappa upp honom på vägen tillbaka.

4. Larry Johnson. Om du känner mig så vet du att LJ är min barndomshjälte. Han är anledningen till att jag faktiskt började spela basket. Han kom från sin Rookie-säsong och var kanske den mest spännande spelaren i ligan och hans andra säsong var överlägset hans bästa. Han röstades fram som en startspelare och även om han inte hade några galna siffror måste jag ändå sätta denna East-trupp som min favorit, bara för att LJ var startspelare.

5. Shaq. Det fanns en hel del oenighet om Shaq som röstades fram som en starter framför Ewing, med Knicks som leder Eastern Conference. Och eftersom Ewing spelade tunga minuter nerför sträckan, tror jag att det är korrekt att säga att Pat Riley inte höll med om omröstningarna. Men Shaq var fortfarande en best, och jag älskade hur han bara var 20 år ung och fortfarande gick på Hakeem och The Admiral som om det var hans liga. Föga anade jag att det snart skulle bli just det.

6. Tröjorna är de bästa genom tiderna. Helt enkelt. På den tiden var de röda, vita och blå men efter 1994 bytte de upp sig och hade allt från lila till blågrönt, spelarnas vanliga lagtröjor och till och med ärmade t-shirtar. Kom igen nu, varför ändra det alls. Men det är bara jag.

Även om jag hoppas att årets match kommer att bli bättre än de försvarslösa matcher vi har sett det senaste decenniet eller så, kommer det att krävas mycket för att toppa '93 i min bok. Men om någon väljer att ta in LJ som ersättare för en skadad spelare är vi på god väg.

Köp '93 All-Star shorts här.