NBA-FINALEN - DEL 3

Två matcher djupt, konspirationer på hög höjd och en vinst var. Årets NBA-final ser riktigt bra ut, när Miami kom ut aggressivt och tog en tidig ledning, visade de verkligen att de inte är en vanlig 8:e seed. Inte alls. Och det är inte bara Playoff Jimmy, det är hela deras DNA.

För att vara ärlig trodde jag att det skulle bli en 4-1-vinst för Denver efter Game 1. Denver såg bara ut som om de är så mycket djupare och större som ett lag. Men Miami har en sak som du inte kan ignorera, de har ett helt lag fullt av spelare som har förbisetts många gånger redan, och de är här för att bevisa att alla har fel. Inklusive mig själv.

Duncan Robinson. Det är en kille som verkligen är redo för utmaningen, han gick 1-6 för 3 poäng i Game 1 och sedan vände han på det när det behövdes förra matchen när han gick 4-5 för 10 poäng. Ok, det är inte 41 poäng som Jokic tappade, men de 10 poängen var nyckeln. Alla 10. Butler och Adebayo hade 21 vardera, och Gabe Vincent slutade med 23.

Det som var den största skillnaden från Game 1 var att Miami gjorde Jokic till en poängspelare, och även om han gjorde en seriehöjd på 41 poäng, förändrade det flödet. De så kallade supportrarna Murray, Gordon och Porter Jr kunde inte komma in i samma rytm, och de fick återgå till att Jokic underlättade för andra snarare än att göra poäng på 40-talet.

Och precis som LeBron kommer NBA-finalen att ta sin talang till South Beach för Game 3. Och även om jag inte är det största Tyler Herro-fanet så har jag hellre honom på planen än på sidlinjen. Inte bara på grund av hans modebeslut, men jag vill att de fulla trupperna ska slåss, och före serien sa de att han siktade på att komma tillbaka för Game 3, och det skulle ge Miami ytterligare ett vapen. Men från den senaste uppdateringen verkar det osannolikt att han klär upp sig ikväll.

Trycket är på Denver att stjäla tillbaka hemmaplansfördelen. Jag tror att Miami vinner ikväll bara för att jag vill att detta ska gå 7.

Glöm inte att kolla in vår Heat-kollektion.