NBA-FINALEN - DEL 4

Kommer du ihåg för ett par veckor sedan när debatten om MVP var till Embiids fördel? Jag tror att vi alla kan vara överens om att det inte är en debatt längre. Det Jokic gör just nu är inte riktigt rättvist. Det är inte lika dominant som Shaq var i början av 2000-talet men det är något nära det. Men på ett helt annat sätt. Han leker bara med spelet just nu. Det är så jag skulle beskriva det.

Och om du inte har sett Game 3 ännu, kan du förmodligen räkna ut det genom mitt intro. Denver vann matchen, och Jokic hade en historisk prestation. Men det var inte bara han. Jamal Murray. Chris Braun. Och lite ledarskap från Jeff Green. Ja, Jeff Green. Det fanns ett klipp från honom som satt på bänken och sa till sitt lag att inte spela runt bara för att de var i ledningen halvvägs genom den fjärde. Det kanske inte syns i poängprotokollet, men han påverkar serien med sitt ledarskap. Men den här Jamal Murray-grabben. Han är en jävla spelare. Det var en drive där han körde till korgen och avslutade så högt på glaset du kan, utan att träffa skottklockan ovanför den, och den föll igenom. Du kan bara berätta att hans självförtroende är över det mesta just nu.

Jokic och Murray hade båda trippeldoubler på 30 poäng och blev det första paret lagkamrater att registrera trippeldoubler i samma finalmatch. Och Jokic blev den första spelaren med en 30-20 trippel dubbel. En vanlig man. När du sätter siffror som till och med Wilt aldrig gjorde, vet du att du gör något annorlunda.

Och rookien från Kansas som kom från en NCAA-titel 2022 och en 4,7 ppg ordinarie säsong bröt ut för 15 poäng i Game 3 med en 7-8 skyttekväll på bara 19 minuter. Jag älskade citaten från Jokic efter, att Braun var nyckeln till segern. Föreställ dig hur 22-åringen kände sig efter den komplimangen

I natt är det dags för Game 4, och det är en avgörande match för Jimmy Butler och hans Heat för att försvara hemmaplan och knyta ihop serien 2-2, eller så kan det definitivt sluta med Game 5 i Denver.

Tror du att Butler inte kommer att dyka upp ikväll? Jag tror att han redan är där.