NBA-FINALEN - DEL 1

Äntligen. Det är dags för NBA-finalen. Även om det betyder att säsongen närmar sig sitt slut, är det fortfarande min favoritdel av säsongen. Jag gillar allt från den andra omgången, för det brukar vara bra matcher. Men nu är det den stora dansen. Och för andra gången är det en 8:e seedad från öst som möter den 1:a seedade från väst. Förra gången det hände var 1999 under Lock Out-året när mina LJ-ledda Knicks tog sig an Spurs. Vi skryter fortfarande om det.

Eftersom jag är ett stort Carmelo Anthony-fan (du kan läsa mer om det här) kommer mitt hjärta att säga Nuggets, men det är mer än så. Jimmy Butler kan vara en av de mest underskattade stjärnorna genom tiderna. Vad han har gjort denna postseason är ganska anmärkningsvärt. Kom ihåg att Heat kom in i slutspelet genom Play-In-turneringen. Men jag har sagt detta hela tiden, de är inte ditt genomsnittliga 8: e frö. Men för att slå tre högre seedade lag måste du vinna på vägen. Och det är där deras storhet har visat sig. Och även om Caleb Martin fick några röster för Larry Bird Trophy, finns det inte en förnuftig person som skulle säga att Jimmy inte är den verkliga MVP. Dessutom är min vän James Scott hans personliga tränare, och jag skulle verkligen älska om de kunde njuta av sitt Big Face Coffee i sommar med lite mästarswag till det.

Men tillbaka till Denver. Jag tycker att de är det bättre laget. Och vanligtvis i NBA vinner det bättre laget. Och vanligtvis är den bästa spelaren i finalen nyckeln. Och den bästa spelaren är Nikola Jokic. Jag tycker att det är passande att Embiid vann sitt första MVP-pris, eftersom Jokic gick vidare till sin första final. Kommer du ihåg 1995 när Robinson utsågs till MVP framför Hakeem, eftersom han direkt dominerade honom i WCF för att gå för en back-to-back? Detta påminner mig om det. Även om de aldrig mötte varandra i slutspelet (eftersom de är i olika konferenser), är det fortfarande ett uttalande av Jokic om Nuggets går vidare och vinner titeln. Individuella utmärkelser betyder inte lika mycket som titeln. Precis som Kobe 2008. Han var MVP men förlorade mot Boston i 6:e, kom tillbaka nästa säsong och var en bättre lagspelare och ledde dem till en 4-1-seger över Orlando för att säkra sin första ring i en back-to-back-period.

Men Jamal Murray. Han är ett jävla problem. Det är galet hur folk liksom glömt bort hur galet bra den här mannen var i slutspelet förra gången han spelade. Jag antar att det är så skador fungerar, de får dig att glömma, tills de gör det igen. Hur väst måste passa honom i All-Star Game nästa säsong, jag vet inte vem man ska lämna ut, för han kommer att vara i det 2024.

Jag tror att Miami har övertaget på tränarplatsen, jag tror att Spoelstra är en av de bästa någonsin och om du har den stora Pat Riley som din mentor, kommer jag inte att satsa mot dig. Även om han har förlorat tre finaler (2011, 2014, 2020) är han stridstestad.

Denver kommer från en lång vila, medan Miami var tvungen att slå Boston i 7 matcher. Inte för att jämföra NBA och SBL, men det var så deras finaler gick. Borås fick vänta nästan två veckor efter att ha svept Umeå, och Norrköping slog Jämtland i 7. Vissa hävdar att den långa vilan tog bort momentum från Borås, och Norrköping kom in med sitt lag med självförtroende eftersom de bevisade att de kunde vinna som ett lägre seedat lag. Men återigen, jag jämför inte dessa situationer alls. Men jag skulle inte bli förvånad om Miami stal Game 1 ikväll och Denver ser rostiga ut. Vi får se, eftersom Game 1 bara är timmar bort. Jag är redo för det här, vem har du?

Denver i 5.

Gör dig redo för finalen, kolla in vår Finals Collection med fantastisk utrustning från olika mästerskapslag.

Om du letar efter Denver-utrustning behöver du inte leta längre.

Och om du satsar på underdogs hittar du Heat-utrustning här.