NBA-FINALEN - DEL 2

I natt är det dags för Game 2, och eftersom Denver leder finalen med 1-0 efter en utklassningsseger är det här en nyckelmatch. Kanske skulle du inte kalla en 11 poängs vinst en utblåsning, Miami vann 4: e kvartalet med 10 när det redan var över. Denver började matchen med att använda Aaron Gordons storleksfördel över Caleb Martin, som avslutade den första kvarten med 12 av sina 16 poäng. Sedan satte Nikola Jokic igång. Jokern och Jamal Murray blev historiska, eftersom de bara blev de fjärde spelarna genom tiderna att ha 25-10 eller bättre i sina finaldebuter. Även om den statistiken inte betyder någonting, visar den ändå vilken typ av spel de hade.

Jokic bevisade bara för mig att han är i toppen just nu, spelar på en all-time-nivå, och att MVP-priset borde ha varit hans. Och sättet han producerade ännu en trippel-double efter säsongen är bara anmärkningsvärt. Det är effektiviteten och hur lätt han kontrollerar spelet i offensiven som imponerar på mig. Han spelar på den nivå jag trodde att Luka skulle vara på tidigare den här säsongen.

Miami kom ut platt, och när Jimmy Butler har en off match, kan jag inte se dem slå det bästa laget i ligan. Och även om han bara hade 13 poäng, lade han fortfarande till 7 och 7 till det.

Ikväll måste Miami stjäla en för att komma i förarsätet och gå hem för att säkra hemmaplan, annars kan jag inte se dem dra denna upprördhet av. Om Denver går till South Beach upp 2-0, tror jag att de kommer tillbaka hem 3-1.

Jag har läst massor av artiklar och sett inlägg på SoMe om att Denver har denna höjdfördel, men precis som Charles Barkley sa, har de inga banderoller att visa för det. Så det kan inte vara en fuskkod om det aldrig gav dig något hårt slitage, för då borde Denver ha vunnit åtminstone en gång tidigare. Och inte bara några Division Champions banners.

Hur som helst, jag tror att Miami kommer att komma ut svängande ikväll och spela upp till sina standarder, men jag tror att Denver återigen kommer att visa hur mycket djupare de är som ett lag. Om Michael Porter JR inte har ännu en off match som Game 1 (då han var 2-11 från tre) finns det en god chans att Denver kommer att ha 4-5 killar med 15 poäng eller bättre. On en bra % också.

Men låt oss hoppas att Playoff Jimmy dyker upp ikväll.