NBA-SLUTSPELET '23 - DEL 1

Det finns inte så många saker jag gillar mer än NBA-slutspelet. Det är en trevlig tid på året, vädret i Sverige brukar vända, tempot i skolan brukade minska lite när jag var yngre, jobbet är mindre stressigt den här tiden på året för mig. Det enda jag har missat på ett tag är att heja på mina Knicks. Eftersom jag är ett stenhårt Carmelo Anthony-fan har jag de senaste åren hejat på Blazers och Lakers, vilket var lika illa. Men i år är vi tillbaka! Knicks är faktiskt i den andra omgången för första gången på ett DECADE, och andra gången sedan 2000. Jag antar att Janet Jackson har kunnat boka shower med lätthet på MSG de senaste 20 åren utan omplanering. Och sättet som Knicks tog sig förbi Cavs, 4:e seedade, får dem att se ut som om de faktiskt skulle kunna ta sig förbi Miami också.

Only i NYC kan du åka tunnelbana i full Oakley redskap och människor som sjunger "Fuck Dolan!" när du går förbi. Kolla in våra retro Knicks-kläder.

På tal om Miami, jävlar. Jag vet att Giannis var ute för spel 2 och 3, och bara spelade 11 minuter i öppnaren, men Jimmy Fucking Butler man. Han är den sista av en döende ras, han är HAN. Att göra 56 poäng under ordinarie tid och slå nummer 1 i en serie på 7 matcher. Det är helt galet. Det här är första gången ett Play-In lag går vidare från första omgången, men det betyder egentligen ingenting eftersom det bara är tredje säsongen nu. Men det är sjätte gången ett 8th seed slår ett 1st team, och det betyder något. Jag hade Bucks i final mot Phoenix, men nu är öst vidöppet. Men Knicks-Heat-serien kommer att bli rolig. Eftersom jag växte upp med den rivaliteten som gav oss upsets ('99) och slagsmål (regelbundet), och innehöll några av mina favoritspelare i Spree och LJ, är jag excited som fan för den här. Knicks vinner med 4-2.

Handla alla Knicks-kläder här.

Kolla in vår Miami Heat-utrustning.

76ers har inte riktigt testats, eftersom de svepte Nets men de ser ut som om det här är året Embiid och Harden kan få den respekt de förtjänar om de går vidare till finalen. Och de fick ett riktigt skott nu, eftersom de fortfarande väntar på vinnaren mellan Boston och Atlanta.

Köp 76ers-kläder här.

Om du inte förstod Janet-skämtet i inledningen så berodde det på att Hawks undvek eliminering härom natten, och Boston-Atlanta-serien flyttar tillbaka till ATL ikväll, de var tvungna att flytta Janet Jacksons konsert till imorgon. Det är uppenbart att ingen förväntade sig att Hawks fortfarande skulle spela, men Trae Young hade andra planer än att åka till Cancun ännu, eftersom han gjorde de sista 14 poängen och gjorde den matchvinnande trean. Och Trae har varit riktigt bra de senaste matcherna, så jag tror att Hawks kommer att vinna för att hedra Janet. Men jag ser dem inte slå Boston i en potentiell Game 7. Boston vinner med 4-3.

Köp Celtics-kläder här.

Kolla in Atlanta Hawks kläder.

I väst har vi en serie mellan Nuggets och Suns som väntar. Det här är mitt tips för vem som kommer att representera väst i finalen, och mina pengar är på Suns. Jag vill verkligen att Jokic och Denver ska vinna, och jag skulle älska en Embiid-Jokic-final, eftersom de två favoriterna till MVP skulle gå head-to-head, precis som Olajuwon och Ewing tillbaka i '94. Men det är KD man, jag har lärt mig att aldrig räkna bort honom, så länge båda lagen håller sig friska kommer Suns att vinna denna serie men det kommer att bli en rolig och förhoppningsvis lång serie. Suns vinner med 4-2.

Kolla in Suns kläder här.

I och med att Warriors vann igår kväll tog de kontroll över serien mot Kings med en 3-2 ledning. Och med Game 6 på Warriors plan kommer det att bli en Steph Curry-show. Warriors körning är inte över, trots vad alla har sagt i år. De vet bättre än de flesta hur den ordinarie säsongen verkligen inte betyder någonting, och de ser ut som Warriors borde. Jag fick dem att vinna 4-2, men jag skulle älska att se Kings tvinga en Game 7 i Sac Town. De fansen förtjänar det. Okej, låt oss säga att Kings vinner med 4-3.

Handla Kings utrustning.

Riktiga fans kan kolla in Warriors merch här, bandwaggons hoppar av snabbt nu ...

Den sista är den svåraste att förutspå. Eftersom Memphis vann igår kväll och vi åker till LA för Game 6 med Lakers upp 3-2, borde LeBron James kunna stänga den. Men dessa Grizzlies vet hur man grindar, och det borde vara deras spel att visa varför de är den 2: a fröet. Lakers såg så bra ut i den första matchen, jag tror att de överpresterade för tidigt. De välbehövliga prestationerna från "de andra" kom för tidigt, och jag tror att detta kommer att gå 7, och Memphis kommer att vara för ung och för hungrig för Lakers. Grizzlies i 7.

Letar du efter Grizzlies-kläder?

Vi har massor av Lakers-kläder.

Men som jag sa, inget av detta spelar någon roll förutom att mina Knicks ÄR TILLBAKA!