SBL DAM MÄSTARE - LULEÅ BASKET

Grattis till Soleteam Luleå Basket som vann SBL DAM när de besegrade SBBK i match 4 igår kväll och blev mästare för 8:e gången sedan 2014.

Solesquad hooper och lagkapten Ellen Nyström hade en fantastisk prestation och ledde sitt lag genom en intensiv och fysisk match och utsågs till finalens MVP, och vi kunde inte vara mer glada att ha henne i vår Squad. Du är en av en Ellen, och vi vet att den här titeln betyder mycket efter att ha kommit till korta förra året. Så det var fantastiskt att se dig göra mål.

Men det bästa med firandet efter slutsignalen var att se de tre barndomsvännerna och lagkamraterna sedan unga år Ellen, Allis Nyström och Josefine Vesterberg krama om varandra i glädjetårar. När jag frågade hur många titlar de har tog Josse en minut på sig att räkna ut hur många hon har, och det är galet att de tre tillsammans har 14 brickor. Allis, alias den svenska Bill Russel, vann sin 8:e titel och jag är glad att hon kämpade på och kom tillbaka från sin skada och var redo när det behövdes.

Till hela organisationen och alla damer, tack för det här året. Det var en helvetes säsong att bevittna och vi är glada över att se vad som väntar härnäst.

Än en gång, grattis Champs.