SOLETESTING - MB.03 "TOXIC"

NBA-säsongen 2023-24 börjar ikväll och en av mina favoritspelare är tillbaka i aktion den här säsongen, och det är även hans tredje signatursula. MB.03 från Puma är precis så fina som jag hade hoppats.

Jag var inte ett stort fan av LaMelo tidigare, jag trodde att hela Ball hype var för mycket, men så snart han kom på min älskade Hornets (och rockade LJ nummer 2) jag var tvungen att ge honom lite kärlek. Och den unge mannen kan verkligen spela basket. Så när hans signaturlinje släpptes såg jag till att prova dem. Jag spelade min sista match i MB.01 och coachade de flesta matcherna förra året i "Jade"-färgen på MB.02.

Men nog om mig och min kärlek till Melo (ja, eftersom Carmelo är pensionerad är det okej för mig att kalla LaMelo "Melo") och låt oss prata om den tredje modellen, MB.03.

Jag såg några tidiga bilder för några månader sedan och jag var inte överförtjust, men så fort jag såg lådan visste jag att det skulle bli en fin sko. Precis som de två tidigare modellerna kommer de i en väldigt fin box med massor av detaljer från färgställningen. Jag har slängt de flesta av mina skokartonger, men jag har behållit alla mina MB's. Det är sant. Och när jag öppnade lådan var skorna mycket bättre än de mock ups jag hade sett.

Så de livfulla färgerna kanske inte passar alla, men jag älskar dem. Och precis som MB.01 och MB.02 antar jag att det kommer att finnas en ren vit senare under säsongen. Men "Toxic"-färgen är väldigt väldigt...LaMelo? Den är superdristig, sticker ut, skriker och vågar bara vara vad den vill vara.

Det enda jag minns att jag inte gillade från bilderna var den tjocka hälvadderingen, men jag hade fel. Det ser snyggt ut och så fort jag provade dem kändes de bekväma som fan. Jag hade lite problem med min ACL när jag var yngre och det har varit några sulor som jag passerade på bara för att de kändes för hårda för mig.

En sak som jag alltid har gillat med Melos linje, är massan av detaljer på sulorna. Puma har gjort ett bra jobb med att täcka sulorna med dolda ord och jag tillbringade några minuter bara titta och varje gång jag vänder dem över, verkar jag hitta en ny logotyp eller "inte härifrån" -utskrift. Min favorit är helt klart den på tårna. Jag tror att de första skorna jag hittade något skrivet på den delen, faktiskt var på ett par gamla Jordan Melo's. Inte ett "cirkeln sluts"-ögonblick, men ja.

Om jag måste peka ut en sak som var den bästa funktionen för prestanda, är det lätt. Dragkraften. De här är tighta som fan, och mönstret känns som att de kommer att hålla riktigt bra också. Och naturligtvis har yttersulorna ett RARE-tryck, med RA på den högra skon och RE på den vänstra.

Jag lät min vän och hooper Elias Nilsson testa dem igår efter träningen, eftersom han spelar i MB.02 trodde jag att han skulle gilla dem. Det gjorde han verkligen. Se Soletesting nedan och se till att få tag på ditt par på fredag när de kommer till vår hemsida. Och sist men inte minst, om du vill se ännu mer flygande ut finns det ett extra par skosnören i neongrönt. Så du kan välja lila, grön eller en grön - en lila beroende på hur djärv du är.