BERÄTTAREN ROBIN SVENSSON - DEN RIKTIGA MVP

MVP:erna i SBL Herr och Dam tillkännagavs förra veckan, men de är "bara" årets MVP:er. Det finns några personer som arbetar bakom kulisserna, som aldrig får det erkännande de förtjänar, och på ett sätt är de de verkliga MVP:erna. En av dem är Robin Svensson.

Tidigare i år fick jag chansen att sitta ner och prata med Robin om hans resa, från ett fotbollsspelande barn, till journalist och nu sitter han kanske i telefon och förbeställer mästerskapstee:s och hattar till Norrköping Dolphins. Lyckligtvis för honom har han redan en bra leverantör, eftersom detta kan bli den tredje raka titeln för Norrköping.

För några år sedan minns jag en lagsamling innan en träning och vår coach berättade att en av de större klubbarna i SBL hade dragit tillbaka sin plats i ligan och ansökt om konkurs. De följande åren var det fler och fler klubbar som gick ner till andradivisionen eller lade ner, och helt plötsligt hörde jag att Norrköping Dolphins var nästa i raden. Galet, jag brukade åka på läger i Norrköping och de var dominerande på den tiden, vann titeln 98 och blev senare ett av kraftcentrumen runt 2010. De vann igen 2018, och det här var förmodligen 2019.

Men på något sätt är vi här. Tredje raka finalen som Dolphins spelar, eftersom de leder med 3-1 och har vunnit alla tre matcherna med stora marginaler. Det krävs inget geni för att räkna ut att det krävs mycket hårt arbete för att gå från att nästan lägga sig till att vinna back-to-back, och vinna både dam- och herrligan förra säsongen. Och in kommer Robin.

Jag lärde känna Robin när jag var på väg till Norrköping för att ta bilder på Umeå, och jag fick hans nummer av coach Boris Balibrea och Robin avslutade vårt första samtal med "Du är mer än välkommen, vi ses ikväll." När jag kom till arenan mötte han mig i entrén och tog hand om mig som flygvärdinnan gjorde när jag flög själv som barn. Jag har aldrig träffat den här killen förut, och han tar sig tid att kolla in mig varje kvartal för att se till att jag mår bra, eller om jag behöver något. Samtidigt som han ser till att alla andra mår bra, och hur han inte har utvecklat en allergi mot elektronik ännu, är bortom min fattningsförmåga. Jag har aldrig sett någon prata i telefon så mycket som han. Efter matchen gav han mig ett presskort och sa: "Det här gäller hela säsongen, så nästa gång är det bara att skicka ett sms så ordnar jag ett bord åt dig."

Sedan dess har det blivit många bilresor ner till Norrköping. Och varje match ser Robin alltid till att jag får det jag behöver. Alla mina vänner som antingen har spelat eller spelar för Dolphins säger samma sak. Han är den riktiga MVP:n, och om han inte var med i laget skulle klubben inte vara så populär bland spelarna som den är. När jag lurade min vän och tidigare Dolphins-legend Fred Drains att gå ner och leverera matchbollen förra säsongen, var det Robin som frågade mig om Fred skulle göra det. Aldrig i livet, sa han. Men när jag berättade för honom att Robin frågat, sa han att han skulle göra det. Så det gjorde han.

Tack Robin för allt ditt hårda arbete, och om finalen går 6, vet du redan att jag kommer att skicka dig ett sms om att komma ner.