SBL HERR SLUTSPIL - UMEÅ VS BORÅS 3:7

Et af vores Soleteams, Umeå BSKT, er i klubbens første semifinale nogensinde. Så vi rejste op til Umeå for at være med til kamp 3 og 4 mod de regulære sæsonmestre Borås Basket.

Borås tabte finalen i 2019 mod SBBK, og året efter var de i front, da Covid lukkede ligaen ned, og de blev kronet som mestre. Der har været meget snak om, hvorvidt det er en legitim titel eller ej, da de ikke spillede nogen slutspilskampe, så jeg ved, at dette år er et statement. De har været i toppen hele sæsonen og sluttede den regulære sæson med den bedste rekord og fejede SBBK af banen i første runde.

Umeå startede sæsonen rigtig godt, da Storyteller og startende PG Gustav Hansson åbnede sæsonen med en rekordstor scoringspræstation i den første kamp og aldrig så sig tilbage. Han lavede 46 point, og da den regulære sæson sluttede, var det kun Viktor Gaddefors, der havde flere point pr. kamp, men han forlod ligaen efter 12 kampe for at spille i Holland. Og Gustav var nummer to i apg, og der var ingen tvivl om, at han blev kåret til årets guard et par dage før kamp 3.

Da holdet lå i toppen i den første halvdel af sæsonen, ændrede det sig drastisk, da kandidaten til Årets Center, Will Butler, gik ned med en knæskade. Umeå faldt fra 2. pladsen ned til 4. pladsen, da sæsonen sluttede, men fik lidt momentum tilbage lige før slutspillet. "Det er ikke bare svært at erstatte en spiller som Will, det er mere eller mindre umuligt," siger Gustav. "Hans tilstedeværelse på midten gør mit spil så meget lettere." Og træner Boris supplerede "og det giver alle vores skytter lidt tid til at slappe af og hvile i et par sekunder, når han får bolden i malingen. Ingen kan hamle op med ham, og de kan ikke double off fra vores skytter."

Umeå spillede mod BC Luleå, deres rivaler oppe fra North i Sverige, og i den tredje kamp sendte Gustav dem hjem efter et matchvindende and-1 drive, der sikrede klubbens første tur til semifinalen. Og i åbningskampen i Borås så det ud til, at Gustav og hans bror Daniel ikke kunne ramme ved siden af, da Gustav lavede 15 point i første quarter. Men så viste Borås deres styrke i denne serie, at de er et meget dybere hold, og de kom tilbage og vandt kampen. Den anden kamp var ikke tæt, da Borås tog en krævende 2-0 føring, og her er vi så.

Se hele minifilmen fra kamp 3, mens jeg gør mig klar til at forlade mit hotelværelse for at gå ned til Arena til kamp 4, og forhåbentlig vil Umeå fremtvinge en kamp 5 for at holde sig i live.