CURRY FLOW 10

Förra veckan fick jag två nya Curry's skickade till mig för att ta bilder av. Curry 2 Low med den nya uppdaterade Flotro-yttersulan som är en bra idé, och även den senaste färgvarianten av Curry Flow 10, "Unicorn & Butterfly".

Hela idén med en uppdaterad yttersula för att göra de gamla retros mer designade att spela i är fantastisk. När jag har sett NBA-spelare spela i gamla J's, eller Rasheed Wallace i sina AF1's, får jag alltid knäsmärta av att föreställa mig hur illa det skulle vara om jag försökte. Förra veckan berättade en vän till mig en historia från när han glömde sina skor på en vägmatch och var tvungen att snöra upp sin slitna AF1 och faktiskt hade en 20-20 match. Det skulle inte hända mig. Men Curry 2 med flotro yttersula, det är bra. De ser sköna ut som fan, bra grepp och snygg passform.

Men jag gillar verkligen Curry 10:orna. Jag har haft ett par olika färgställningar under de senaste månaderna, "Bang Bang" och "Splash Party" nu senast. Och "Unicorn & Butterfly" är den bästa hittills i min bok. Jag gillar verkligen färgerna, speciellt de ljusgröna/gula delarna på mellansulan tillsammans med det livfulla rosa. Och de origami-liknande symbolerna är från Stephs tatueringar. Han har tre bilder tatuerade på benet, ett djur för vart och ett av sina barn, där enhörningen och fjärilen representerar hans två döttrar Riley och Ryan.

Jag lät min vän och Storyteller Linus Holmström Riddervold prova dem igår för en fotografering och det första han sa var "wow, de här är mycket bättre än förra årets modell" när han gick på golvet för att skjuta ett par steg bakåt treor. Från vad han berättade för mig är dragkraften en av de bästa någonsin, och squeeking-ljudet är super skarpt varje gång han stannade på en dime för en pull up. När det gäller passformen är det en bekväm sula tack vare överdelen och dämpningen är fantastisk.

Det är galet att tänka sig att de kanske släpper en retro-modell med en uppdaterad yttersula av dessa om 10 år från nu. Kolla in videon och fler Curry 10:or.