SBL DAM SLUTSPEL - UPPSALA VS ÖSTERSUND 2:3

När den ordinarie säsongen i SBL Dam avslutades kom ett av våra Soleteams Uppsala Basket på 5:e plats och ställdes mot Solecoach Alva Stark och hennes Östersund Basket i den första omgången. Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre-format, vilket innebär att den första matchen är superviktig. Det var en jämn match, med Uppsala i ledningen större delen av matchen, men i slutskedet spelade hemmaplansfördelen ut sin roll när Östersund spelade med kompositör och vann den första matchen. När serien flyttades till Uppsala var pressen på båda lagen. Uppsala var tvungna att vinna, eller som Solecoach Chioma Nnamaka kallade det; "en do or die-situation", men samtidigt ville Östersund undvika att spela en avgörande match - hemmaplan eller inte.

För mig personligen var det fantastiskt att se båda mina vänner och våra Solecoacher Chioma och Alva kämpa i slutspelet. Även om de har stor respekt för varandra och talar väl om varandra, var det fortfarande en tävlingsmatch. Det var också kul att se den unga stjärnskottet och historieberättaren Astrid Frankl Sandberg uppträda på den stora scenen, eftersom jag har sett henne spela i Sthlm de senaste åren som ungdomsspelare. Det har varit mycket prat om hennes spel, och jag är inte förvånad över varför. Hon har spelet. Jag har sett henne dominera några matcher, men aldrig i den högsta ligan tidigare, och som bara en 19-åring är det en stor skillnad. Inte bara för att spela i SBL, utan också lägga till slutspelet till det också.

En av de coolaste delarna av denna match var det faktum att alla tre av Uppsalas tränare rockade Solestory sweats och hoodies, som de alltid gör. Även om jag är ett fan av den elegantare kostymstilen, är det inte mycket som toppar det.

Vi fick resa med Östersund till Uppsala och prata innan matchen med båda tränarna och följa matchen från bänkarna och lyssna in under timeouts. Vi tar dig med bakom kulisserna och in i omklädningsrummen eftersom det här var en fantastisk match. Precis som slutspel ska vara.