SOLESTORY x WESTRA FINAL FOUR 2023

I år samarbetade vi med Westra Basketbollförbund för att vara värd för den första upplagan av Solestory Final Four. Det är Final Four för ungdomslag i Västra Basketbollförbundet i Sverige, och den ägde rum i Kinna. Vi tillbringade två fantastiska dagar med massor av ännu bättre barn, coacher, domare och människor runt basketen. Det är alltid en fantastisk upplevelse att vara runt så många stora talanger och se dem spela när matcherna betyder lite extra.

På tal om domare, jag fick se något som jag aldrig har sett förut. Jag har spelat och tittat på många matcher, men det här var första gången som domarna tackade lagen för en bra match. Efter att båda lagen tackat varandra stoppade domarna dem från att skaka hand, för att säga "vi vill tacka alla spelare och tränare för en bra spelad och coachad match. Det har varit en ära att döma den här gruppen av unga spelare."

Det stack ut och fick mig att fundera. Varför gör de inte alltid det? Hur som helst, det var en fantastisk helg och jag hoppas att jag får se några av dessa barn under de kommande åren.